söndag 29 december 2013

Toungest 2014!! Go Hard Go Home!

Nu är det bokat! 3 Maj 2014 springer vi detta igen i Malmö! Ett namn på Teamet är klart 4st tävlings galingar är klara i teamet med Jimmy, Jimmi; Lena och jag! :)
Hoppas på fler innan det är dags men vi vill va ute i tid och priset ökar med 100:- efter årsskiftet och vi har ju bestämt oss att vi ska springa det nästa år igen så varför vänta :)

Så för er som va sugna på detta förra året men inte sprang, kom igen nu! Testa det är tufft men sjukt roligt! Förra året va det sjukt mycket löpning och mindre styrka, men jag tror det blir nog något tuffare nästa år men det tycker vi om ;)

LÄNK: http://www.toughest.se/




Lite info om det:
6-8 km terränglöpning
Varje bana är unik och designas utifrån den lokala miljön. Vi väljer område med omsorg och försöker alltid ge er så många element som möjligt, inte minst sand, vatten, lera och terräng. Utöver detta lägger vi banorna i lättillgängliga områden både för löpare och publik. De mest spektakulära hindren placeras i publikens fokus.

40+ hinder
Intensiteten i ett Toughest-lopp är unik! Vi vill inte vara ett löplopp med några hinder – vi vill vara en riktig hinderbana där man alltid ser nästa hinder framför sig. Det är stor variation i hinder där några är tekniskt svåra, några enkla, några kräver styrka, andra kräver smidighet och balans.

Individuell- & Lagtävlan
Det går att delta både individuellt och i lag. På Toughest anmäler du dig alltid individuellt. Vill du sedan ingå i ett lag behöver du bara uppge det i fältet för lagnamn. Det kostar alltså inget extra att delta i ett lag. Som lag är det era gemensamma individuella tiders snittid som räknas. Det lag med lägst snittid vinner.
För att lagtävlan ska bli så rättvis som möjligt finns det tre klasser att välja mellan.

Ladies: Minst 4 deltagare krävs, men det finns ingen övre gräns på hur många ni kan vara i ett lag. Krav: samtliga deltagare i laget är kvinnor.

Gents: Minst 4 deltagare krävs, men det finns ingen övre gräns på hur många ni kan vara i ett lag. Krav: samtliga deltagare i lager är män.

Mix: Minst 4 deltagare och alltid ett jämt antal. Det finns ingen övre gräns för hur många deltagare ni kan vara i ett lag. Krav: 50% av deltagare ska vara kvinnor och 50% ska vara män.

Open: Detta är en form för er som vill bilda lag utan att delta i lagtävlan. Ni behöver vara minst 4 deltagare, men det finns inga ytterligare krav.

Tävling & Utmaning
Toughest är en tävlingsform och för många är det fokus att placera sig mot motståndare, vänner eller kollegor. Det är dock också många som inte bryr sig om resultatet utan deltar för att utmana sig och ha kul! På startlinjen finns allt från elitidrottare till vardagsmotionärer och svensex/möhippe-deltagare.

Straffrundor
Straffrundorna gör att både nybörjare och atleter kan utmanas av samma bana. De tuffaste hindren har alternativa straffrundor för de som inte klarar eller vågar sig på hindret. Detta innebär en extra löprunda som innebär längre löpning men gör banan genomförbar även för de som inte har styrkan eller smidigheten för alla hinder.

Så här såg banan ut förra året! :)
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar