torsdag 8 augusti 2013

Motion och fettförbränning!

Hittade denna texten på en sida! http://www.fettforbranning.org/default.aspx
Ligger mycket i det! :)

Motion är ett av de absolut bästa sätten att få fart på en sömning fettförbränning. All träning är bra men ur fettförbränningssynpunkt är konditionsträning det bästa. Och helst i kombination med styrketräning. Under konditionspasset bränner du kalorier och fett och under styrkepasset bygger du mukler som i sin tur kräver mer energi och alltså leder till att din kropp bränner mer fett.

Många har säkert hört att man bränner mest fett under lågintensiv träning som till exempel morgonpromenader. Men man bränner enbart mer fett procentuellt sätt, totalt sett bränner du alltid mer under ett högintensivt pass.

Sedan är det många som gör misstaget att träna på fastande mage då de hört att man skulle bränna extra mycket fett då, Men saken är den att dels riskerar du att kroppen istället börjar bryta ner dina muskler för att få energi (fettreserverna sparar den på).
Dessutom är det så att det krävs kolhydarter för att kunna bränna fett. Tar kolhydraterna slut, vilket de faktiskt gör ganska snabbt då kroppen inte har några stora depåer, kommer även fettförbränningen bli lidande.

Ett tips om du tränar i fettförbrännande syfte är att låta det gå cirka två timmar efter det att du ätit och innan börjar träna. Då hinner kosten omvandlas till blodsocker och gå ut i dina muskler och glykogen depåer. Då blir det lättare för musklerna att ta upp sockret från blodet och använda det som bränsle. Men vänta inte för länge mellan matintag och träning, hinner det gå för lång tid har kroppen inte tillräckligt med energi och du kommer inte att orka träna till max.

Petra Stegman-Axlund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar