torsdag 30 maj 2013

Anderslövs stolthet!!

Luis Da Silva ser till att träningstrenden har kommit till Anderslöv. Och den har kommit till byn för att stanna.

Luis Da Silva ser till att träningstrenden har kommit till Anderslöv. Och den har kommit till byn för att stanna.

Nya lokaler men samma gemenskap

 
PROFILEN. Luis Da Silva är glad. Nyligen flyttade hans gym L9 Fitness till nya lokaler i Anderslöv. Och Anderslövsborna är också glada. Det märks inte minst på medlemsantalet som ökat lavinartat sedan starten i fjol. Träningstrenden har med andra ord kommit till byn för att stanna.

Enligt Luis Da Silva hade de redan från början tänkt att utöka, men att det skulle gå så snabbt hade han inte gissat.

– När jag körde igång så gjorde jag en företagsplanering och räknade med att utöka efter tre år men vi har fler medlemmar än vad som får plats så vi fick flytta redan nu. Jag ligger alltså väldigt bra till i planeringen, säger han. Idén till ett gym kom när han var pappaledig.

– Jag tänkte att jag vill hitta på något nytt men samtidigt ville jag inte vara ifrån mina barn. Idrott har alltid varit mitt stora intresse så jag började fråga runt och det visade sig att det fanns ett stort intresse för ett gym i Anderslöv. Tidigare har man fått åka in till Trelleborg för att träna. Jag tror det är viktigt för motivationen att ha ett gym nära, framförallt för alla som har barn och dåligt med tid. Tillgång till lokala träningsmöjligheter har lockat många vana motionärer men också en stor mängd nybörjare har hittat till L9 Fitness.

– Det är en väldigt blandad publik. Vår utmaning är att fånga upp dem som är ovana och hjälpa dem att komma igång. Vi ser till att man få tillgång till personlig tränare och personligt utformade träningsprogram. Det minsta lilla man känner att det är tråkigt, jobbigt eller allt det inte funkar så ska man kunna vända sig till oss för hjälp. Det viktigaste är att man känner att träningen utvecklas, annars blir det inte kul, säger Luis Da Silva. För många träningsovana är det motivationen som utgör den stora utmaningen.

– Har man aldrig tränat tidigare så är det ett stort steg att över huvud taget komma hit. Det är den svåra biten. Sedan gäller det att lägga upp ett enklare träningsprogram som sedan kan byggas på successivt. Risken är att man går ut för hårt och att man tröttnar. Poängen är att tänka långsiktigt så att man känner att man vill fortsätta. L9 Fitness nya lokaler, som ligger i det gamla Systembolaget, har vid det här laget varit i bruk i ett par veckor. Gymavdelningen är helt klar och i slutet av månaden kommer även pass- och spinninglokalerna stå färdiga. Enligt Luis Da Silva har flytten tagits emot väl av kunderna.

– Responsen har varit väldigt positiv. Nu har vi större och fräschare lokaler och bättre möjlighet att skapa en plats för gemenskap. Vi vill att våra kunder ska kunna slappna av och kunna umgås hos oss. Tanken är också att vi längre fram ska köra lite grill- och bastukvällar och på så sätt skapa en mötesplats för Anderslövsborna. Och att Anderslövsborna är glada för sitt gym råder det inget tvivel om. Under renoveringsprocessen har lokala aktörer varit med och sponsrat.

– PMG Montage, Roger kakel, Erlander sanitet och värme och elektrikerna Er Hjälp har stöttat och det känns helt fantastiskt. Det är jag oerhört glad och tacksam för, säger Luis Da Silva.

■ Om man kommer till L9 Fitness nu, hinner man då få till strandkroppen lagom till Beach 2013?

– Det blir nog lite svårt, men man hinner komma igång så pass att man mår bra i själen. Och det är det som är det viktigaste.


Läs mer: http://trelleborg.lokaltidningen.se/nya-lokaler-men-samma-gemenskap-/20130528/artikler/130529937/#ixzz2UnTKlaP5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar